Folkhögskola

På vår folkhögskola kan du komplettera tidigare studier eller gå en yrkesutbildning. Här kan du utvecklas och lära i gemenskap med andra människor!

På Hagabergs folkhögskola, i en lummig park mitt i Södertälje, träffas cirka 250 deltagare med olika mål och fokus. En del kompletterar sina tidigare studier med en yrkesutbildning – andra hade aldrig trott att de skulle börja plugga igen. Får många är tiden på folkhögskola en av de bästa i livet. En plats att utvecklas och lära i gemenskap med andra människor!

På Hagaberg kan du få grundläggande behörighet på Allmän kurs, skaffa dig en yrkesutbildning till fritidsledare eller socialpedagog, prova på studier i Startblocket, få en nystart på Livskunskap efter psykosocialt tuffa tider. Utöver det kan du läsa Kyrkans grundkurs på distans eller gå bibelskola i en av våra filialer.

Kurserna är många och med olika innehåll. Gemensamt är fokus på möte och samtal. Alla har något att bidra med och genom samtalet gör vi kunskapen till vår egen!

Röster från kursdeltagare

Jag valde Hagaberg för att jag behövde studera i ett lugnare tempo och jag hade hört mycket bra om skolan. Här skulle man få gå i en klass med samma klasskamrater och lärare hela tiden. Det var lätt att komma in i gruppen och känner man sig trygg och säker går det så mycket lättare att plugga. Dessutom är maten jättegod i matsalen!

Claudia, 24 år

Självkänslan har vuxit till sig i en lugn och utvecklande miljö. Det är otroligt skön stämning med alla olika typer av personligheter samlade. Jag är glad att jag fick börja här på Hagaberg istället för på en vanlig gymnasieskola.

Cissela, 19 år