Fritidsledar­utbildning distans

Har du erfarenhet av arbete med människors fria tid? Saknar du examen och vill få relevanta kunskaper för yrkesfältet? Sök till Fritidsledarutbildning distans!

Har du erfarenhet av arbete med barn, unga eller vuxnas fria tid? Saknar du examen och vill fördjupa dig i ämnen med hög relevans för yrkesfältet? Då ska du söka vår fritidsledar­utbildning på distans!

Fritidsledare diskuterar i gungan.

Förutsättningar

Utbildningen är eftergymnasial, studiemedelsberättigad och har en studietakt på 50%. Det innebär att du förväntas kunna arbeta med texter och uppgifter motsvarande högskolenivå. Räkna med att du för ett godkänt resultat behöver lägga ner minst 20 timmar/vecka.

Distans med närträffar

Utbildningen sker på distans med 3-5 närträffar per termin. Dessa träffar är fysiska träffar på Hagabergs folkhögskola. En närträff pågår torsdag–lördag. De startar vid lunchtid och avslutas vid middagstid. Maten är obligatorisk. Det finns möjlighet att bo på vårt vandrarhem under träffarna.

Pågående anställning

Du behöver ha en pågående anställning inom yrkesområdet. För att styrka din behörighet behöver du lämna in ett ifyllt intyg, antingen vid intervjutillfället eller på det sätt du och kursansvarig kommit överens om.

Arbetsgivarintyget som används på Fritidsledarutbildningen distans

Kursinnehåll

Fritidsledarutbildningen distans kursinnehåll