Kulturkvällar

Välkommen till kulturkvällarna på Hagaberg! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kvällarna börjar kl 19.00.

Välkommen till kulturkvällarna i Hagabergshallen! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna sker alltid på en onsdag och börjar kl 19.00.

Viktig info

Kulturkvällarna är för tillfället planerade att hållas på plats på Hagaberg under hösten 2021, men självklart kan nya situationer uppstå p.g.a. rådande pandemi. Vi meddelar i så fall vilka ändringar det medför.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Program hösten 2021

Nedladdningsbart programblad för kulturkvällarna hösten 2021 (PDF)

Anders Sjöverg spelar akustisk gitarr

29 september – Anders Sjöberg

Förra året var det exakt 100 år sen den folkkäre poeten Dan Andersson dog en alldeles för tidig död. Trots sitt korta liv blev han älskad av många, och än idag så hyllas han och tonsätts hans dikter av stora artister som tex Thåström och Moneybrother.

Här får vi en kväll där Anders och en medmusikant sjunger Dan Anderssons sånger och berättar om poetens liv och skapande.

Polisen Henrik i uniform utanför ett bostadshus

13 oktober – Polisen Henrik

Efter många års tjänst inom polisen är Henrik Billstam och hans kollegor välkända och uppskattade av de flesta Södertäljebor, när de fotpatrullerar på Gågatan i centrum.

Denna kväll berättar han om livet på Gågatan, och sitt liv som polis. Vi får både höra om det dramatiska, men också rörande berättelser ur människors liv.

Henrik har varit med ända sen 70-talet och kan därför också berätta lite om utvecklingen som inte på alla områden är så mörk som man kan tro.
Fritt inträde denna kväll!

Tomas Nygren porträtt

27 oktober – Tomas Nygren

Tomas Nygren har en bakgrund som pastor inom EFS och är lektor i teologi på Johannelunds teologiska högskola.

Denna kväll talar han om Luther, Luthersk teologi, om frihet och mycket annat utifrån sin bok ”Tillbaka till friheten – om att tänka Lutherskt idag”.

I boken vill han uppmuntra oss att utforska, tolka och återigen tänka, likt Luther gjorde, på kyrkans och Kristi kallelse i vår egen tid.

God insikt poserar framför kameran från logen

10 november – God insikt ger vacker utsikt

Lotta Köhlin är en välrenommerad sångerska som vi bl.a. kunnat höra i Täljerevyn. Lena Lindell och Bo Lindell har arbetat tillsammans med olika föreställningar sedan 1989 och var båda verksamma i musikteatergruppen Oktober.

Denna kväll får vi höra sånger av bl.a. Lill Lindfors och Amanda Ginsburg, om längtan, om att kunna göra val, om att våga, om att hitta en bra utsiktspunkt för att se lite längre – få ny insikt.

Woodlands/Bäckafall poserar med instrumenten

24 november – Woodlands/Bäckafall

Woodlands+Bäckafall är ett möte där den keltiska harpan möter den svenska nyckelharpan och gitarren, och där ny och gammal folkmusik från Irland och Skottland står i centrum.

Här skapas ett nytt, överraskande och vackert ljudlandskap, lika svängigt som gripande, mäktigt som dansant.

Vi får höra Justyna Krzyżanowska(harpa/sång), Samuel Lundh (nyckelharpa) och Hampus Grönberg (gitarr).

Vasa Gospel på scenen sjungande i mikrofoner

8 december – Vasa Gospel

Vasa Gospel är en stor och härligt inspirerande gospelkör!

Kören är en del av församlingen Frälsningsarmén Vasakåren i centrala Stockholm och har sedan starten 1994 gjort framträdanden både på hemmaplan, i andra delar av Stockholm, Sverige och utomlands.

Vi får en svängig och uppmuntrande julgospelkonsert!